Dinner in the Sky® oli taas Suomessa 13.–19. elokuuta Helsingin Rautatientorilla.
Dinner in the Sky® -konsepti tarjoaa unohtumattoman fine dining -kokemuksen yläilmoissa, jossa ylellinen ilmapiiri, henkeäsalpaavat näkymät ja huippukokkien valmistama makunautinto luovat ikimuistoisen elämyksen.
Dinner in the Sky® Suomi avasi ovensa elokuussa Helsingin Rautatientorilla ja tarjosi mahdollisuuden nauttia ainutlaatuisesta ravintolaelämyksestä. Rautatientorin aukiolla Dinner in the Sky® -pöytä ja 22 asiakasta nostetiin 40 metrin korkeuteen ammattilaisten varmistaessa tilaisuuden sujuvuuden sekä turvallisuuden.
Tapahtuman isäntinä toimisivat paikalliset ja kansainväliset huippukokit. Päivän kokki laatii menut ja valmistaa ruoat. Kokki oli myös itse mukana illallisella 40 metrin korkeudessa. Ylellinen tunnelma, upea tarjoilu ja huippukokkien läsnäolo tekivät lähtemättömän vaikutuksen.
Dinner in Sky Helsingin kokit 2012
Björn Franzen ja Daniel Lindeberg
Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg omistavat Tukholmassa sijaitsevan Frantzén/Lindebergin ravintolan ja toimivat myös kyseisen ravintolan kokkeina. Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg avasivat ruokakriitikkojen ylistämän ja palkitun Frantzén/Lindebergin vuonna 2008. Lindeberg ja Frantzén kuvailevat tunnettua ravintolaansa rennon elegantiksi ja se lukeutuukin Skandinavian ravintoloiden ehdottomaan kärkeen. Erityisen tästä tukholmalaisesta ravintolasta tekee perinteisen ruokalistan puuttumineen. Tarjoilu määräytyy päivittäin käytettävien ja usein myös yllätyksellisten raaka-aineiden mukaan. Lopputulos on todella upea makunautinto, jossa pohjoismaalainen ja aasialainen keittiö yhdistyvät odottamattomalla ja onnistuneella tavalla.
Frantzén/Lindeberg sai ensimmäisen Michelin-tähtensä 2009 ja toinen tähti tuli 2010. Vuotta myöhemmin Frantzén/Lindeberg sai 57. sijan S.Pellegrinon maailman 50 parhaan ravintolan listalla ja mainittiin erikseen ”One to Watch” ravintolana. Suurin uutinen oli kuitenkin vuorossa kuluvan vuoden huhtikuun lopussa, jolloin Frantzén/Lindeberg oli 20. maailman 50 parhaan ravintolan 2012 joukossa.
Palkinnot:
• S. Pellegrinon maailman 50 parasta ravintolaa 2012 – 20. sija
• S. Pellegrinon maailman 50 parasta ravintolaa 2011 – 57.sija (One to Watch -maininta)
• Michelin Guide 2010 – toinen tähti
• Wine Spectator 2010 valitsi Frantzén/Lindebergin Best Restaurants for Wine lovers -listalle
• Michelin Guide 2009 – ensimmäinen Michelin-tähti
• White Guide (Ruotsin suurin ravintolaopas) – Ruotsin paras ravintola 2009, 2011 ja 2012
• Condé Nast Travelers Hot tables – 50 upeaa uutta ravintolaa 2009
• Food & Wine -lehti valitsi Frantzén/Lindebergin yhdeksi koko planeetan 20 jännittävimmän ravintolan joukkoon.
https://www.frantzen-lindeberg.com/
Sasu Laukkonen
Sasu Laukkonen on uuden pohjoismaisen keittiön edustaja. Laukkonen on keittiömestari, joka todella rakastaa työtään. Hänen Helsingissä sijaitsevassa Chef & Sommelier ravintolansa on Suomen ainoa luomuravintola, jossa käytetään osaksi reilun kaupan ja luonnon raaka-aineita.
Laukkonen kuvailee ruokaansa ”suoraan sydämestä tulevaksi” eli ruoka on kunnianhimoista, maultaan puhdasta, käsin tehtyä sekä omaperäistä. Hän haluaa tarjota asiakkailleen elämyksellisiä kokemuksia sopivan rennossa ilmapiirissä itse luomansa finesse-dining -tyylin mukaisesti.
Laukkosen ravintola erottuu muista tyylikkyydellään sekä keittiömestarin ja henkilöstön suorastaan tarttuvan innostuksen ansiosta.
Tommi Tuominen
Tommi Tuominen on helsinkiläisen Demon omistaja ja keittiömestari. Tuominen avasi ravintolansa yhdessä toisen omistajan Teemu Auran kanssa tammikuussa 2003. Demo tarjoaa ylellisen fine dining -kokemuksen, jossa kotoisa ruoanvalmistus yhdistyy ranskalaisen keittiön parhaimmistoon sekä rennon mukavaan ilmapiiriin.
Tommi Tuominen on lämminhenkisen keittiönsä sielu ja isähahmo. Hän on varsinainen ideoiden ikiliikkuja, joka vaatii tiimiltään ehdotonta huippuosaamista illasta iltaan. Demo on ollut suosittu ravintola heti alusta alkaen ja pöytävaraus täytyi tehdä viikkoja etukäteen jo aivan alussa.
2005 Tuominen voitti Hongkongissa järjestetyn International Culinary Classic 2005 -kilpailun. Ja Demo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vain neljä vuotta avaamisen jälkeen.
https://www.restaurantdemo.fi/
Samuli Wirgentius
Suomalaiset herkkusuut tuntevat nimen Samuli Wirgentius sekä hänen ravintolansa Postresin. Hän avasi Postresin Helsingissä yhdessä Vesa Parviaisen kanssa vuonna 2006. Postres on erikoistunut suomalaiseen ja pohjoismaiseen keittiöön ja sai ensimmäisen Michelin-tähtensä 2008. Saman vuonna myös La Societe des Gatronomes Finlandais valitsi Postresin Suomen parhaaksi ravintolaksi, joka on tärkein suomalainen ravintoloille myönnettävä palkinto.
Wirgentiuksen johtavana ajatuksena on tarjota isoäidin keittiön klassisimmat sekä herkullisimmat maut uudessa ruhtinaallisessa muodossa. Avain onnistumiseen on ranskalainen keittotaide pienellä omaperäisyydellä höystettynä, jossa maun ohella tärkeässä roolissa on myös täydellinen kokonaisuus. Postresin kokit ovat sisäistäneet myös kontrastien tärkeyden: “Vastakohdat ovat kaiken A ja O: kylmä ja lämmin, pehmeä ja rapea. Kaikki nämä tekijät yhdessä luovat täydellisen kokonaisuuden ja aistit viettelevän taideteoksen.”
Kuten jälkiruokaa tarkoittava nimikin jo kertoo, jälkiruoat ovat Postresin erikoisuus. Aluksi ravintolan omistajat harkitsivat Suomen ainoan, ainoastaan jälkiruokiin erikoistuneen ravintolan perustamista, mutta päättivät kuitenkin luoda perinteisemmän ravintolan. Mutta muutaman kerran kesällä – silloin kun kotimaisten marjojen tarjonta on parhaimmillaan – ravintolassa tarjoillaan ainoastaan jälkiruokia.
Dinner in the Sky Helsinki 2012 in media
Helsingin matkailu:
https://blog.visithelsinki.fi/archives/6085?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+visithelsinkiblogfi+%28Helsingin+kaupungin+virallinen+matkailublogi+-+FI%29
https://blog.visithelsinki.fi/archives/6099?lang=en
Helsingin Uutiset:
https://www.helsinginuutiset.fi/tapahtumat/118547-dinner-in-the-sky
Turun Sanomat:
https://www.ts.fi/teemat/matkailu/371381/Taivaallisen+hyvaa+ruokaa+ylailmoissa
Gloria:
https://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka_1/ravintola_1/ravintola_helsingin_ylla
https://www.voice.fi/uutiset/ilmiot/michelin-tason-ruoka-nousee-uusiin-korkeuksiin-helsingissa/8/41063
Blogi:
https://tallinnapaivakirja.blogspot.fi/
Muut:
https://www.fonecta.fi/ravintola-opas/artikkelit/168737126318907297706847479112974310758/
https://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/ammattilaiset/foodservice/uutisia/uutinen?newsId=6701
Kauppalehti 13.8.2012 Markus Ånäs: Kun ravintolan pöytä ei käännykään ylösalaisin
https://www.ruokala.net/uutiset/ravintolakokemus-helsingin-kattojen-ylla/1288491654539
Radio / YLE:
https://areena.yle.fi/radio/1635305 (Lassi Lamminpään haastattelu)
Helsingin Sanomat 14.8.2012 Johanna Tikkanen: Ravintolat tarjoilevat sokkielämyksiä / Pelottavaa
punajuurta.
Iltalehti 14.8.2012 Emilia Tykki: Pöytä katettu korkeuksissa
Nelonen:
https://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutisl%C3%A4hetykset?vt=video&vid=265680
Viinilehti:
https://viinilehti.fi/2012/08/taivaallinen-kokemus/
Länsiväylä:
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/121582-ruokailu-40-metrissa-ei-sovi-heikkohermoisille
Nelonen / TV:
https://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=370979
Iltalehti TV:
https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20120814010455059_v0.shtml
Suomi24 / Iltasanomat:
https://uutiset.suomi24.fi/node/825740
Voice:
https://www.voice.fi/uutiset/ilmiot/michelin-tason-ruoka-nousee-uusiin-korkeuksiin-helsingissa/8/41063
https://www.voice.fi/ohjelmat/okushow/
Valio:
https://www.valio.fi/yritys/sasu-laukkonen-kokkaa-valion-luomutuotteista-helsingin-kattojen-ylla/