Dinner in the Sky® Helsinki 2015 | Dinner in the Sky® Finland

Dinner in the Sky® Helsinki 2015

Dinner in the Sky® Helsinki LIVE 2015

elokuu

Dinner in the Sky® Suomi 2015 tapahtumia järjestetään Helsingissä 4. – 16. elokuuta.

Jotta ruokailuelämyksesi olisi vieläkin ainutlaatuisempi, valmistavat ruokia huippuluokan keittiömestarit. Muista, että meillä on sinulle vielä runsaasti muitakin yllätyksiä luvassa.

Dinner in the Sky® on ainutlaatuinen, kaikille suunnattu elämys, jossa tavanomainen ateria tai tapaaminen muuttuu taianomaiseksi ja ikimuistoiseksi kokemukseksi! Dinner in the Sky® tarjoaa unohtumattoman fine dining -kokemuksen yläilmoissa. Ylellinen fine dining -kokemuksen yläilmoissa. Ylellinen ilmapiiri, henkeäsalpaavat näkymät ja maailman huippukokkien valmistamat makunautinnot luovat onnistuneen kokonaisuuden.

Kaikki ympärillämme kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Ja niin mekin. Etsimme jatkuvasti tapoja laajentaa illalliskokemustasi.
Tänä vuonna tarjoamme vieraillemme vieläkin houkuttelevamman tapauksen. Sidomme yhteen, yhdeksi taiteelliseksi kokonaisuudeksi, ruoanlaittotaiteen ja musiikkitaiteen.
Tavoitteenamme on luoda ainutlaatuinen makujen ja äänien seikkailu lisäämällä täydellinen pala musiikkia jokaiseen suupalaasi. Jokainen kappale on DJ:n erityisesti valitsema kunnioittamaan jokaista suupalaa.

Innovatiivista illallista seuraavan soundtrackin on luonut Titas Motuzas Liettuasta 11.08 – 13.08

Paikka

IMG_0387

Rautatientori, Helsinki


Kokit taivaalla

Silvia Baracchi

silvia

Silvia on todellinen etruski! Hän syntyi Perugiassa ja kasvoi Cortonassa, etruskialueen sydämessä, yhdessä Toscanan mielikuvituksellisimmista osista.
Hänen perheensä omisti ravintolan ja hän aloitti elämänsä suorassa yhteydessä hotellialan maailmaan. Hän peri perheensä intohimon keittiöön, herkkyyden perinteisiin, hyvään ruokaan ja viiniin. Hän aloitti seikkailunsa ravintola Il Falconieressa vuonna 1989 ja hän ymmärsi, että hänen elämänsä tulisi keskittymään gastronomiaan ja sisustustaiteeseen.

Vuonna 1993 hän avasi yhdessä aviopuolisonsa Riccardon kanssa Relais’n ensimmäiset 9 huonetta. Nykyään huoneita on 22 ja ravintolasta tuli tunnettu ja se on palkittu yhdellä Michelin-tähdellä vuonna 2002, lisäksi Gambero Rosso 83/100, Veronelli 2 tähteä, Espresso 16/20 ja monia muita Lyhyessä ajassa heidän ravintolansa ja Relais ovat saavuttaneet erittäin korkean tason laadussa ja maineessa tulemalla osaksi maailmankuulua yhdistystä ”Relais & Chateaux”.

Ravintolalla on kansainvälisiä asiakkaita, jotka nauttivat kovasti toscanalaisesta ruoasta, joka on valmistettu hienoista ainesosista kunnioittaen perinteitä ja vuodenaikoja, mutta joka kerta ripauksella uutta ilmettä.

Hänellä on paljon vaihtokokemuksia kokeilta ympäri maailmaa, mitkä rikastavat hänen osaamistaan. Hänen ruoanlaittokurssiensa nimet ovat peräisin hänen parhaan ystävänsä Francis Mayesin kirjasta: ”Ruoanlaittoa Toscanan auringon alla”; ne ovat hyvin kuuluisia ja osallistujia saapuu monista maista oppimaan toscanalaisen keittiön saloja. Hänen keittokoulunsa lisää intohimoa ruokaan ja tarjoaa Toscanan ystäville taitoja, joita he tarvitsevat kääntääkseen tämän rakkauden kauniiseen ja mielikuvitukselliseen ruoanlaittoon.

Silvia Regi Baracchi on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin ja kuuluisiin tv-ruoanlaitto-ohjelmiin, joissa hän on esittänyt tapaansa kokata ja esitellyt ruokiaan: Pastifero Milan, Saveur Ticino, VivereMeglio, italialainen tv-show UNO MATTINA ja viimeisimpänä EXTRA TV USA, amerikkalaisen Mansion and Millionaire -ohjelmassa Michael Corbettin vieraana.

Silvia on viime vuonna ollut vieraana DINNER IN THE SKY:ssa Brysselissä.Useita suosittujen nimikkeiden arvioita kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, kuten Sunday Times, Where, Times Living, Food And Drink, Food & Wine.

Viini on toinen osa Relais Il Falconierea: Silvia ja hänen puolisonsa Riccardo omistavat BARACCHIn viinitilan; jossa he valmistavat erilaisia viinejä: Ardito Super Tuscan, Smeriglio Sangiovese Doc Cortona ja Astore (valkoviini) Toscana Igt. Il Falconieressa oleskelunsa aikana vieraat voivat käydä viinitilalla ja lisäksi oppia maistelemaan erilaisia viinejä syöden joitain toscanalaisia erikoisuuksia.

Locanda Del Molino, toinen ravintolamme, edustaa perinteitämme. Viimeinen tavoitteemme on ruoka- ja viinimyymälä – Bottega Baracchi: se on uusi konsepti keskellä Cortonan kaupunkia ja on avoinna uusille ruokaelämyksille keskittyen viinien ihmeelliseen maailmaan.

Matti Jämsén

jouni

Keittiömestari Matti Jämsen on työskennellyt erilaisissa ravintoloissa Suomessa sekä ulkomailla esimerkiksi ravintola Chez Dominiquessa Helsingissä ja ravintola Bagatellessa Oslossa. Työskennellessään Berliinissä 2009 hän saavutti Michelin-tähden sous chefinä ravintola Die Quadrigassa. Viime vuonna hän otti vastuun kuuluisasta ravintola GW Sundmansista, joka on maineeltaan suosittu ravintola koko Skandinaviassa. Matti on myös vuoden 2011 Food and Fun -voittaja sekä Vuoden kokki 2005.

Matti Jämsen edusti Suomea vuonna 2011 Bocuse d’Or kilpailussa Lyonissa, jossa hän saavutti viidennen sijan. Bocuse d’Or -kilpailu on alan arvostetuin kilpailu koko maailmassa. Tänä vuonna Matti sijoittui neljänneksi ja hänen liharuokansa palkittiin oman kategoriansa parhaana maailmankuulussa Bocuse d’Or kilpailussa. Hänen sous chef Antti nimettiin kisan parhaaksi assistentiksi.

Kira Weckman

kira

Kokki ja yrittäjä Kira Weckman on tullut tunnetuksi voitettuaan Suomen Top Chef kilpailun vuonna 2013. Samana vuonna hän perusti pitopalvelu- ja konsultointiyrityksen yhdessä kolumbialaisen kokkimiehensä, Michel Garzón:in kanssa. Perheyritys on nimeltään KW Catering & Consulting Oy. Erikoisuutena Kiran ja Michin yritys tarjoaa Etelä-Amerikkalaista ruokaa. Pitopalvelun lisäksi yritys järjestää mm. kokkauskursseja.

Kira on valmistunut vuonna 2007 Ravintolakoulu Perhosta. Hän on kilpaillut alan kilpailuissa vuodesta 2005 lähtien. Työkokemusta Kiralta löytyy monista huippuravintoloista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kiran on opiskellut Restonomiksi HAAGA-HELIA Amk:ssa. Opiskeluiden aikana hän hankki kokemusta myös Ranskasta, Institut Paul Bocusesta. Restonomiopintojen ohella Kira kilpaili Suomen kokkimaajoukkueessa vuosina 2010-2011. Opintojen valmistuttua vuonna 2012, Kira lähti mukaan Top Chef kilpailuun.

Tänä vuonna Kira kilpaili Top Chef Kaksintaistelut -ohjelmassa, jossa nimekkäät suomalaiskokit mittelöivät keskenään. Kiran tämänhetkinen lempiruoka on Etelä-Amerikkalaista. Tällä teemalla Kira on suunnitellut myös Dinner In The Sky -menun. Kesäkuussa 2015 Kiralta ilmestyykin ensimmäinen ruokakirja, Latinomakuja!

Martins Ritins

Mārtiņš Rītiņš

Mārtiņš Rītiņš

Mārtiņš Rītiņš on ollut latvialaisen keittiötaidon taivaan kiintotähti jo runsaan 20 vuoden ajan. Englannissa syntynyt, mutta syntyjään latvialainen Rītiņš varttui Corby-nimisessä teollisuuskaupungissa, josta hän muutti Lontooseen luodakseen uraa kokkina. Rītiņš asui vuosia Kanadassa, Torontossa, jossa kehitti jo aikoinaan oman äidin hyötypuutarhasta lähtenyttä kiinnostusta luomuruokaan.
Palauttaan vihdoin juurilleen Latviaan, on Rītiņš pystynyt aivan mahdottomiin suorituksiin. Hän on kehittänyt neuvostoaikaisen elintarviketeollisuuden ruoanvalmistuksen asiantuntijoiden arvostamaksi alaksi. Hän on koulinut parhaista oppilaistaan huippukokkien veroiset tekijät.

Rītiņš omistaa kuuluisan Vincents-gourmetravintolan (www.restorans.lv). Ravintola on pysynyt itäisen Euroopan parhaiden gourmetravintoloiden joukossa jo vuodesta 1994 lähtien. Vincents äänestettiin vuosina 2013 ja 2014 Latvian ja Pohjois-Euroopan parhaiden ravintoloiden listan kärkeen. Ravintolan haute cuisine, ruoan ja palvelun tinkimätön laatutaso ja tietenkin karismaattinen keittiömestari Mārtiņš tunnetaan hyvin julkisuuden henkilöiden ja poliitikkojen, kuninkaallisten perheiden ja presidenttien, mutta erityisesti la dolce vita –periaatetta suosivien ihmisten keskuudessa. Vincents on ravintola, joka on käsite alallaan ja sinne hakeudutaan läheltä ja kaukaa. Ruoan ja palvelun huippuun hiottu taso on hyvin tiedossa ja sitä halutaan kokea.

Keittiömestari Mārtiņš on työskennellyt keskittyneesti jo 20 vuoden ajan, hankkinut kokemuksia, osaamista ja alan uutta tietoa koko maailmasta ja suodattanut siitä kaikesta parhaan tietämyksen. Meidän työntekijämme ovat olleet harjoittelemassa ja kokemuksia hankkimassa maailman parhaissa Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa (mm. NOMA, ALINEA jne.), meidän sommelier on kahteen kertaan palkittu Baltian maiden parhaana ja ansainnut myös arvostetun Trophée Ruinart Europe -palkinnon.

Keittiömestari Mārtiņš Rītiņš on ottanut Latviassa vuonna 2005 käyttöön slow food – periaatteen ja toimii Convivium-järjestön johtajan. Rītiņš hankkii keittiöönsä lähinnä pienviljelijöiden viljelemiä laadukkaita luomuraaka-aineita ja ylläpitää osaamisellaan kausiruokien ja perhekeskeisten aterioiden perinnettä. Mārtiņšin Vincents-ravintolassa tarjoillaan perinteisistä maataloustuotteista valmistettuja nykyaikaisia, innovaattisia ja luovia ruokia, joita herkkusuut ovat maailmanlaajuisesti kehuneet.

Rītiņš tunnetaan myös hyvästä huumoristaan ja laajoista alan tiedoista, joten hän on myös suosittu luennoitsija ja esiintyjä ruokakulttuuriin liittyvissä tapahtumissa.
Mārtiņš on Latvian uudelleen itsenäistymisestä eli vuodesta 1991 palvellut tiimeineen kaikkia Latvian neljää presidenttiä virallisilla illallisilla. Arvovieraiden joukossa ovat olleet myös Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Kuningatar Elizabeth II, Yhdysvaltojen presidentti George Bush, pääministerit Tony Blair ja David Cameron, Japanin keisari ja Kiinan valtion johtaja.

Dinner in the Sky LIVE musiikki

joonas

Joonas Sarapuu on nuori pianisti, joka pelaa swing jazz tyyliin viihtyisä pianomusiikkia.
Tällä hetkellä hän soittaa bändissä Lexsoul Dance Machine, ja siellä on myös sooloartistina.

Titas Motuzas

titas

Titas Motuzas debytoi ”DJ:nä taivaalla” kesäkuussa Vilnassa. Onnistuneen yhteistyön jälkeen ”Illallinen taivaalla” -järjestön kanssa hän suunnittelee nyt yllättävänsä Helsingin yleisön. Yleensä hän soittaa hieman raskaampaa house- ja tech-house-musiikkia, mutta näille illallisille hän on viimeistellyt hyvin rauhallisen, mutta upean ”shamppanja-setin”, josta hän toivoo kaikkien nauttivan.

Marie Vaigla

marie

Mare Vaigla on nuori Tallinnasta kotoisin oleva laulaja, joka on laulanut 3-vuotiaasta asti. Mare ei esiinny yleensä soolona, joten olemme onnekkaita saadessamme hänet Dinner in the Skyihin tänä perjantaina.

Miikka Kallio

miikka_kallio

Säveltäjä ja pianisti Miikka Kallio taikoo ilmoille säveliä poikkeuksellisen kattavasti eri tyylilajeista. Miikka Kallio on yhdessä oman yhtyeensä kanssa kiertänyt vuodesta 1999 erityisesti jazzfestivaaleja sekä Suomessa että ulkomailla usein eturivin solisteilla vahvistettuna. Dinner in the Skyssa Miikka lupaa soittaa taivaallista musiikkia, joka tekee tapahtumasta täydellisen elämyksen.